tisdag 17 februari 2009

Det brinner.......

Igår kom min svärfar på besök. Han skulle lämna en luftningsnyckel till elementen, våran gick sönder igår. När vi sitter och dricker kaffe och pratar lite så ringer telefonen. Det var svärmor som sa att det vore bra om svärfar kommer hem för det brinner i garaget. Innan jag hann fatta vad som hänt så var båda karlarna ute ur huset och bilarna for iväg som ett skott.
När de kom fram till huset hade brandkåren redan kommit. De hade öppnat stora garageporten och sprutat in vatten. Röken hade bara bolmat ut. Det allra otäckaste med det hela var att det låg ett par gasflaskor precis bredvid där branden startat. Men nu var det ingen fara med dem.
Vad var det nu som hänt. Jo, ett element som de har på i garaget tyckte nog att det var slut jobbat. Elementet hade satt igång och brunnit. Om de nu bara hade haft en jordfelsbrytare som jag sagt till dem. Men i alla fall, precis ovanför elementet var det en arbetsbänk i trä. Nu var det tur att grannarna hade upptäckt rökutvecklingen för branden hann släckas utan att garaget brann ner. Men vad jag förstår så var det en hel del maskiner och sådant som kan ha tagit stryk. Om inte annat så efter att brandmännen haft på sina mängder med vatten är det svårt att tro att maskinerna klarat sig. Detta återstår att se då de inte får röra något i väntan på förs.bolaget.
Men vi ska vara glada att det inte var någon människa som tog skada, Men fullt pådrag hade det varit. ambulans och polis hade också kommit dit. Ja och så alla grannar som var nyfikna.. Herregud, min man sa att det bara vällde ut grannfolk som stod och glodde. Ja visst blir man nyfiken. Allra helst i denna stad, då det inte händer saker allt för ofta..

1 kommentar:

  1. Shit vad läskigt. Tur att ingen kom till skada. Hon fick ju hem maken sin ialla fall... Stor kram

    SvaraRadera